Groepssessies LCHF-voeding bereiden

TRAINING IN DE GROEP1. 'Thuis bij LowCarbHighFat'

2. 'Koken met Keto'

(Illustratiefoto)


Waarom in de groep?


De individuele processen voor een strategische vermindering van gewicht en andere gezondheidsbelastende elementen leiden vaak tot isolering met je eigen doelen en verlangens.
Samen kunnen we niet alleen meer aan, maar in de groep worden we 'doordouwers' die ervoor gaan en die steun verlenen aan elkaar, onder onze leiding.
Daarom zijn groepssessies ook erg gewild.
Een avondje lekker 'slanken'?
Nee, zo niet.
De trainingen in de groep' binnen de Ortho-Bloesem praktijk vormen een serieus en ondersteunend onderdeel van het therapeutische en natuurvoedingssysteem aanbod.Banting geeft ons zoete aardappelfrites gebakken in kokosolie.

Angst voor de groep?


Misschien hoort u ook wel tot de mensen die zich schamen voor hun uiterlijk, hun postuur in het jarenlange gevecht tegen de obesitas.

Is het niet fatastisch dat je mensen ontmoet die met dezelfde schaamte zitten, bij wie er opeens een losverbondenheid bestaat: samen werken we aan een gezamenlijk probleem. Eindelijk word je begrepen. Eindelijk begrijpt iedereen dat het geen kwestie is van minder of gezonder eten. Er is waarschijnlijk meer aan de hand.

De groepsontmoetingen met uitwisseling van ervaringen houden ons alert en stuwen ons voort naar het verlangde doel, ook al is dat niet gemakkelijk bereikbaar, maar het gaat. Het is jouw keuze: ga je ervoor, dan steunen we je. Dat is onze compassie voor jou!

BASIS ADVIEZEN


Op deze plaats geven we uiteenlopende basisadviezen, met een algemene toepassing.

We laten u hier zien wat het betekent als onze cellen vervuilen, waardoor de celcommunicatie stagneert waaruit allerlei kwalen en ongemak kunnen ontstaan.


*

Suiker?

Je zou er toch helemaal niet goed van worden!!

De een zegt dat suiker gezond is en de ander schrijft een boek over 'Suiker is dodelijk' net als roken. Zoek het maar uit!

Wij begrijpen de verwarring. Die hebben we allemaal gekend, tot het moment dat we een keuze maken voor de leef- en voedingsstijl die bij ons past.

Op het moment dat we ons afvragen wat ons verlangen naar gezond leven eigenlijk inhoudt, staan op het kruispunt tussen eerlijk onder ogen zien wat slecht is en dat omvormen tot iets beters, of gaan sjoemelen en toch niet helemaal radicaal de weg kiezen, waarvan je weet dat die weg tot je doel leidt: verbetering van je gezondheid en misschien toch het verlangde einde aan de obesitaskwelling.

Dan maakt geraffineerde suiker het verschil. Suiker heeft een vervuilende verbranding, waardoor de cellen belemmerd worden in hun fundamentele functies. Niet langer ons best doen om suiker te verbranden, maar wel om suikerschaarste in ons lichaam te scheppen, waardoor we vet gaan verbranden en we onze doelen sneller kunnen bereiken.*

Luisteren naar je lijf

Een van de basisadviezen die wij geven  is te leren luisteren naar het eigen lichaam en de eigen geest. Dat is erg lastig en vraagt om een gedegen training. Let maar eens op hoe de darmen aandacht vragen en hoe onze voeding op dit belangrijke orgaan inwerken en onze gezondheid bepalen. "Mien, je calorieën" is een tegeltjeswijsheid die wel onze aandacht verdient.


Wij gaan er voor. Doe je mee?

Ortho-bloesem, Praktijk voor Orthomoleculaire Zorg

Het karakter van bloesem is de voorfase voor de vrucht. Maar als de fleur van de bloemblaadjes verdwijnt en de ouderdomsvlekken zichtbaar worden, dan is pas het moment aangebroken voor het echte werk: de vrucht in wording.

Als we niet beter zouden weten, zouden we denken bij de bruining en verdorring van de blaadjes dat de dood in de pot is. Maar nee: het Leven bloeit op in een grote vrucht. Dat proces vraagt echter wel om een goede procesbegeleiding en behandeling.

Dit is het mission-statement en uitdaging voor Ortho-Bloesem.


Praktijkadres: Paardenweide 3
4824 EH Breda

© Copyright 2020 - Jantien van Beest