DOCUMENTATIE

Obesitaspatiënt

William Banting (1796-1878)


Zonder hem geen Real Meal Revolution.

Hij veroverde te wereld van zijn dagen met het advies van de Franse filosoof Claude Bernard en zijn Londense arts Dr. William Harvey met zijn open brief aan de mensheid: "Letter on Corpulence...".

Van oorsprong at de mens al LCHF (Low Carb High Fat). Met de komst van de landbouw gingen we meer koolhydraten eten (granen, bonen) en raakten we van ons oorspronkelijke voedingspatroon af. De Real Meal Revolution heeft ons de weg teruggewezen.

Klik op de links en u komt bij heel belangrijke boeken. Op de Banting-pagina gaan we verder.

Cora Hoskens is co-auteur van dit boek. Op een consequente wijze past zij in haar recepten de Banting-voedingsstijl toe, zonder concessies te doen. 

Haar blog Keto en Zo bevat een waardevolle collectie van recepten voor afvallen (groene lijst) tot een stabiele voeding (alle lijsten).

Ketogene lekkernijen ontbreken niet.

Keto en Zo klik hier

Documentatie


Op deze pagina plaatsen we informatie over goede en voor de othomoleculaire praktijk belangrijke boeken en artikelen, voor zover deze een direct verband hebben met de dagelijkse praktijk binnen Ortho-Bloesem.

Gezonde voeding op basis van de Banting-leefstijl is ruim vertegenwoordigd. 

Informatie over ondersteunende supplementen en andere relevante aanvullingen zal steeds worden vernieuwd.

We zullen in de nabije toekomst een mogelijkheid maken om deze rubriek ook voor onze cliënten en belangstellenden interactief te maken. Misschien een Blog, maar dat weten we nu nog niet precies.Hier komt iets belangrijksHier komt iets belangrijks

Ortho-bloesem, Praktijk voor Orthomoleculaire Zorg

Het karakter van bloesem is de voorfase voor de vrucht. Maar als de fleur van de bloemblaadjes verdwijnt en de ouderdomsvlekken zichtbaar worden, dan is pas het moment aangebroken voor het echte werk: de vrucht in wording.

Als we niet beter zouden weten, zouden we denken bij de bruining en verdorring van de blaadjes dat de dood in de pot is. Maar nee: het Leven bloeit op in een grote vrucht. Dat proces vraagt echter wel om een goede procesbegeleiding en behandeling.

Dit is het mission-statement en uitdaging voor Ortho-Bloesem.


Praktijkadres: Paardenweide 3
4824 EH Breda

© Copyright 2020 - Jantien van Beest