Meer informatie

Mag ik mij even voorstellen?

 Mijn naam is Jantien van Beest. Ik bewandel nu 43 jaar mijn pad waarop niets menselijks mijn vreemd is gebleken. Met vallen en opstaan, met goede en kwade ‘dagen’ heb ik mijn leven vorm mogen geven. Mijn werkzame leven begon in het onderwijs. Het verging mij daarin als zovelen: de draaglast was groter dan de draagkracht. Dat heeft me opgebroken, waardoor ik besloot het onderwijs te verlaten en mijn passie te gaan nastreven. Het verlangen naar de orthomoleculaire therapie en de praktijk voor natuurvoeding groeide boven mijn liefde voor het onderwijs uit. Zo besloot ik van mijn hobby mijn beroep te maken.

“Ortho-Bloesem” is de illustratie van hetgeen ik door opleiding en verdere ervaring heb bereikt. Hier kan mijn hart opbloeien, want: “Mijn Passie is Compassie”. Alleen zo wordt helpen een echt ambacht, waarin ook ik me als orthomoleculair-therapeut mag blijven ontwikkelen.

 

Goed om te weten

Van alle gezondheidsklachten is 70% voeding gerelateerd. Daarom vind ik het belangrijk dat mensen steeds meer weten over hun lichaam en juiste voeding. Stofwisselingsziekten en de zogenaamde moderne welvaartsziekten blijven hun tol eisen, tot de medische relevantie wordt onderkend van goede en natuurlijke voeding, met een goede verhouding tussen de drie macronutriënten (koolhydraten, eiwitten en vetten) voor een stabiele gezondheid.
Hippocrates deed zijn spreekwoordelijke uitspraak: "Laat uw voeding uw medicijn zijn, en uw medicijn uw voeding".

 

Met dit citaat kan ik “het voorstelrondje’ afsluiten. U weet nu globaal wie ik ben, en wat ik graag voor u wil en kan betekenen.


Welkom bij Ortho-Bloesem

 

 

Mijn Passie is mijn Compassie, door dik en dun

Praktijk in Breda


Omdat Ortho-Bloesem een relatie heeft met PCGO in Breda en ik daar meewerk aan de onderzoeken op het gebied van voeding, heeft PCGO mij praktijkruimte aangeboden.

De locatie in Breda is zeer goed bereikbaar en vrije parkeer mogelijkheid. Ook is de bereikbaarheid met het openbaar vervoer goed.

Locatie Onderzoekspraktijk PCGO"Ortho-Bloesem" gehuisvest in Breda


We hebben hier een prachtige, maar vooral rustige omgeving,
met een goede uittraling zoals de afbeeldingen laten zien.

Ortho-bloesem, Praktijk voor Orthomoleculaire Zorg

Het karakter van bloesem is de voorfase voor de vrucht. Maar als de fleur van de bloemblaadjes verdwijnt en de ouderdomsvlekken zichtbaar worden, dan is pas het moment aangebroken voor het echte werk: de vrucht in wording.

Als we niet beter zouden weten, zouden we denken bij de bruining en verdorring van de blaadjes dat de dood in de pot is. Maar nee: het Leven bloeit op in een grote vrucht. Dat proces vraagt echter wel om een goede procesbegeleiding en behandeling.

Dit is het mission-statement en uitdaging voor Ortho-Bloesem.


Praktijkadres: Paardenweide 3
4824 EH Breda

© Copyright 2020 - Jantien van Beest